CE

De CE-markering die op veel producten te vinden is geeft aan dat het product voldoet aan de daarvoor geldende regels binnen de Europese Economische Ruimte. CE staat hierbij voor Conformité Européenne, wat zoveel betekent als in overeenstemming met de Europese regelgeving.

CE Thermisch gehard (hardglas) volgens En 12150 / CE Thermisch versterkt (halfgehard) volgens En 1863

Alle relevante glasproducten van Timmermans Hardglas, voor toepassingen in de bouw en bepaalde andere sectoren, zijn sinds 30 augustus 2006 voorzien van een CE-markering. O.a. voor bouwtoepassingen is de CE-markering verplicht gesteld door de Europese Unie. Deze CE-markering garandeert dat het betreffende product is geproduceerd en gecontroleerd conform de jongste Richtlijn 93/68/EEC van de Raad van de Europese Gemeenschap (Richtlijn bouwproducten). De CE-markering is zichtbaar in de betreffende glasproducten opgenomen. Wanneer, bijvoorbeeld vanwege esthetische overwegingen, deze zichtbare markering achterwege zou moeten blijven, dan is dit via een specifieke schriftelijke afstandsverklaring van de opdrachtgever mogelijk. Zonder deze verklaring wordt de CE-markering automatisch op alle relevante producten aangebracht.

Alle CE normen vermelden: EN 1279 Isolatieglas ( t.b.v. Klep-val en Draairamen) / EN 14449 Gelaagd glas / Gehard gelaagdglas

Terug naar overzicht

Volg ons op social media

Tim

Heb je een vraag, vraag het Tim de Glasman!